بارکد نام برنامه تلویزیونی است که در آن به مسائل و مشکلات صنعت گران و تولید کنندگان صنایع مختلف و چالشهای پیش رو آنان می پردازد .
تاکنون دو برنامه بارکد به 1-صنعت تولید تجهیزات شهر بازی و 2-تولید تجهیزات خانه های بازی و مهدکودکی پرداخته است . در این گزارش خلاصه ای ازیکی از برنامه ها را که در مورد صنعت شهربازی میباشد و نمایندگان این صنعت در آن به چالشهای پیش رو تولیدکنندگان را مطرح نموده اند می خوانید .
در این برنامه آقای مهدی بیات مدیر گروه صنعتی بیات و آقای جواد رشید مدیرعامل گروه صنعتی ایمن سازان به نمایندگی از سایر فعالان این صنف حضور داشتند . آقای رشید پیشرفت این صنعت در سالهای اخیر را مطرح کرده و گفتند که در گذشته تولید کنندگان بر اساس کپی کاری و از روی عکس و با سعی و خطا اقدام به تولید دستگاهها می کردند در حالیکه در صنعت شهربازی بحث ایمنی , خلاقیت و نوآوری نقش تعیین کننده ای در توسعه و حل مشکلات این صنعت دارد .
مشکلاتی که روش تولید بر پایه کپی برداری داشت به سه دسته تقسیم میشد:
1- چون بر اساس سعی و خطا تولید شده بود در نتیجه , احتمال ایجاد خطای منجر به فاجعه را زیاد می کرد
2- امکان محاسبه دقیق مشخصات دستگاه امکان پذیر نبود و در نتیجه نمیشد طول عمر دستگاه و شرایط استفاده از دستگاه را تعیین کرد
3- چون بر اساس سعی و خطا ایجاد میشد در نتیجه تولید کننده حاضر به ریسک کردن و تغییر در مشخصات دستگاه نمیشد و دستگاهها سالیان سال بدون هیچگونه نوآوری تولید می شدند .
تا قبل از دهه 90 تولید کنندگان , بهره برداران , متولیان و خود مردم تفاوت بین شهربازی های ایران را با سایر کشورها متوجه شدند و خواستار تغییر در روند تولید دستگاهها شدند .
پس ازاین جریان دو راه پیش بای متولیان قرار داشت یا اینکه واردات انجام شود که با توجه به قیمتهای گزاف توجیه اقتصادی نداشت و یا اینکه بر اساس استانداردهای نوین دستگاهها در داخل تولید شوند .
در ادامه پیش کسوتان این صنف به این سوال که چه میزان از وسایل شهربازی در داخل تولید می شود پاسخ دادند :
*-آقای محمد مراد سلگی در پاسخ به این سوال عقیده داشتند که حدود 80درصد وسایل تجهیزات شهربازی های روباز درداخل و مابقی 20 درصد نیز قطعات و وسایل جانبی است
*-آقای وفایی نیز معتقد بودند که غیر از وسایل شهربازی های سرپوشیده که بخشی از انها وارداتی می باشد 90 درصد وسایل شهربازی های روباز توسط همکاران ایرانی ساخته شده است
*-آقای شاپور انصاری نیز بیانکردند که حدود 50 الی 60 درصد دستگاهها ایرانی و مابقی وارداتی است که باعث کاهش تولید در ایران شده است .
*-آقای محمود سلگی دستگاهها را به دوبخش روباز و سرپوشیده تقسیم کردند و معتقد بودند که برای دستگاهای indoor حدود 70 الی 80درصد داخلی و مابقی وارداتی است و دستگاههای outdoor حدود 80 الی 90 درصد داخلی و مابقی خارجی است
در مورد این سوال که آیا تولید در ایران مقرون به صرفه هست یا خیر ؟
*-آقای مهین خاکی هزینه حمل و نقل , دوری مسافت را مطرح نموده و بیان داشتند که در ایران با 60 درصد هزینه کالاهای وارداتی می توان تولید نمود
*-همچنین آقای حسینی مدیر عامل شرکت نگاران معتقد بودند که به دلیل اینه مانع خروج ارز کشور می شود تولید محصولات ایرانی بسیار مقرون به صرفه است ولی تولیدکنندگان به دلیل مشکلات ارزی پیش آمده و عدم حمایت , دل شکسته شده و فقط به خاطرانسانیت و حس ملیت به کار خود ادامه می دهند .
جهت دیدن گزارش کامل می توانید ویدئوی زیر را ببینید :
https://goo.gl/pX691L