ترکیه با داشتن جمعیت جوان بازار مناسبی برای صنعت اسباب بازی می باشد. 33% جمعیت را کودکان تشکیل می دهند . نمودار زیر نشان دهنده امار می باشد

این موقعیت در حال جهش را در ترکیه نشان میدهد. میانگین مصرف سرانه اسباب بازی برای هر کودک در سال 110 دلار می باشد که انتظار میرود تا 5 سال آینده به 300 تا 350 دلار برسد.بیشترین محصولاتی که در بازار بفروش میرسد آنهایی هستند که از روی شخصیتهای کارتونی الگوبرداری شده اند.
بدیهی است که خانواده ها بیشتر اسباب بازی های آموزشی , اسباب بازی های دارای مجوز برای نوزادان و بعضی از اسباب بازی های فانتزی را برای دختران ترجیح میدهند . همچنین برای پسرها , ماشین اسباب بازی و چیزهایی مانند دایناسورها و.. را می پسندند.
پدربزرگ ها و مادر بزرگها کلید اصلی برای خریدن اسباب بازی هستند. تعطیلات سال نو , فستیوالها , جشنها زمانهای مهمی برای خرده فروشان اسباب بازی می باشد چون در این زمانها بیشتر بزرگترها به کودکان اسباب بازی هدیه می دهند.
اسباب بازیها بیشتر در مغازه ها, سوپرمارکتها, فروشگاههای بزرگ , مراکز خرید و همچنین در بازار های محلی به فروش میرسد.حدود 70% آنها بومی و 30% خارجی هستند و حدود 5% از آنها به صورت فروشگاههای اینترنتی فروخته میشوند
سهم بازار ترکیه در صنعت اسباب بازی حدود یک بیلیون دلار می باشد. بر اساس گزارشTUIK ( موسسه آمار ترکیه ) سهم بازار واردات 604,200,000 در مقابل سهم صادرات 98,400,000 دلار بود. نرخ رشد صنعت اسباب بازی ترکیه 6% می باشد در حالی که محصولات مارکدار سهم 10 % دارند. 80در صد سهم بازار مربوط به وارد کننده ها و 20 درصد مربوط به تولید کنندگان می باشد.این صنعت از 5 سال گذشته تاکنون 5 بار رشد داشته است.

از سال 2005 تولید کنندگان ملزم به رعایت استانداردهای CE هستند و همچنین کلیه محصولات وارداتی توسط وزارت بهداشت ترکیه کنترل می گردند.
منبع: موسسه آمار ترکیه (TUIK) و انجمن اسباب بازی ترکیه OYDER) ) و وزارت بهداشت ترکیه