امروز دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴

گروه نیازمندی ها

اسباب بازي - كيت‏ هاي شيمي و علومي كه با شيمي ارتباط دارند

تاریخ : 1391/11/29
اسباب بازي - كيت‏ هاي شيمي و علومي كه با شيمي ارتباط دارند

آشنايي با موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران

موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران به موجب قانون، تنها مرجع رسمي كشور است كه عهده دار وظيفه تعيين، تدوين و نشر استانداردهاي ملي(رسمي) مي‏باشد.
تدوين استاندارد در رشته‏هاي مختلف توسط كميسيون‏هاي فني مركب از كارشناسان موسسه ، صاحبنظران مراكز و موسسات علمي، پژوهشي، توليدي و اقتصادي آگاه و مرتبط با موضوع صورت مي‏گيرد. سعي بر اين است كه استانداردهاي ملي، درجهت مطلوبيت‏ها و مصالح ملي و با توجه به شرايط توليدي، فني و فن آوري حاصل از مشاركت آگاهانه و منصفانه صاحبان حق و نفع شامل:
توليد كنندگان، مصرف كنندگان، بازرگانان، مراكز علمي و تخصصي و نهادها و سازمان‏هاي دولتي باشد. پيش نويس استانداردهاي ملي جهت نظرخواهي براي مراجع ذينفع و اعضاي كميسيون‏هاي فني مربوط ارسال مي‏شود. و پس از دريافت نظرات و پيشنهادها در كميته ملي مرتبط با آن رشته طرح و درصورت تصويب به عنوان استاندارد ملي(رسمي) چاپ و منتشر مي‏شود.
پيش‏نويس استانداردهايي كه توسط موسسات و سازمان‏هاي علاقمند و ذيصلاح و با رعايت ضوابط تعيين شده تهيه مي‏شود نيز پس از طرح و بررسي در كميته ملي مربوط و درصورت تصويب، به عنوان استاندارد ملي چاپ و منتشر مي‏گردد. بدين ترتيب استاندارهايي ملي تلقي مي‏شود كه بر اساس مفاد مندرج در استاندارد ملي شماره «5» تدوين و در كميته ملي مربوط كه توسط موسسه تشكيل مي‏گردد به تصويب رسيده باشد.
موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران از اعضاء اصلي سازمان بين‏المللي استاندارد مي‏باشد كه در تدوين استانداردهاي ملي ضمن توجه به شرايط كلي و نيازمندي‏هاي خاص كشور، از آخرين پيشرفت‏هاي علمي، فني و صنعتي جهان و استانداردهاي بين‏المللي استفاده مي‏نمايد.
موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مي‏تواند با رعايت موازين پيش‏بيني شده در قانون به منظور حمايت از مصرف كنندگان، حفظ سلامت و ايمني فردي و عمومي، حصول اطمينان از كيفيت محصولات و ملاحظات زيست محيطي و اقتصادي، اجراي بعضي از استانداردها را با تصويب شوراي عالي استاندارد اجباري نمايد. موسسه مي‏تواند به منظور حفظ بازارهاي بين‏المللي براي محصولات كشور، اجراي استاندارد كالاهاي صادراتي و درجه بندي آن را اجباري نمايد.
همچنين به منظور اطمينان بخشيدن به استفاده كنندگان از خدمات سازمان‏ها و موسسات فعال در ضمينه مشاوره، آموزش، بازرسي، مميزي و گواهي كنندگان سيستم‏هاي مديريت كيفيت و مديريت زيست محيطي، آزمايشگاه‏ها و كاليبره كنندگان وسايل سنجش، موسسه استاندارد اينگونه سازمان‏ها و موسسات را بر اساس ضوابط نظام تائيد صلاحيت ايران مورد ارزيابي قرار داده و در صورت احراز شرايط لازم، گواهي نامه تائيد صلاحيت به آنها اعطا نموده و بر عملكرد آنها نظارت مي‏نمايد. ترويج سيستم بين‏المللي يكاها، كاليبراسيون وسايل سنجش، تعيين عيار فلزات گرانبها و انجام تحقيقات كاربردي براي ارتقاي سطح استانداردهاي ملي از ديگر وظائف اين موسسه مي‏باشد.

كميسيون استاندارد ايمني اسباب بازي –
 كيت‏هاي شيمي و علومي كه با شيمي ارتباط دارند


 رئيس
عدل - جواد                       دكتراي ايمني صنعتي             دانشكده بهداشت و مؤسسه تحقيقات بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي تهران
 
اعضاء
افشار سليماني - شهلا          ليسانس اقتصاد                            كانون پرورش فكري كودكان و نواجوانان
جواد - ژيلا                            فوق ليسانس مهندسي شيمي      صنايع آموزشي
رامين - سيامك                     كارشناس مهندسي شيمي           صنايع آموزشي
سالكي - هاشم                   كارشناس مهندسي شيمي           مركز نوآوريهاي آموزشي
قاسم زاده - ژيلا                    فوق ليسانس مهندس شيمي        دانشگاه امير كبير
 
دبير
رئوفيان - پريدخت                   ليسانس شيمي                         مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران
 
فهرست مطالب
هدف
دامنه كاربرد
تعاريف
مواد شيميايي
وسايل
نشانه گذاري
دستور كار    

                                                        
پيشگفتار
 استاندارد ايمني اسباب بازي ـ كيت‏هاي شيمي و علومي كه با شيمي ارتباط دارند كه بوسيله كمسيون فني مربوطه تهيه و تدوين شده و در يكصد و سي و هفتمين كميته ملي استاندارد شيمي مورخ 77/2/29 مورد تائيد قرار گرفته , اينك به استناد بند يك ماده 3 قانون اصلاح قوانين و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مصوب بهمن ماه 1371 به عنوان استاندارد رسمي ايران منتشر مي‏گردد .
 براي حفظ همگامي و هماهنگي با پيشرفتهاي ملي و جهاني در زمينه صنايع و علوم , استانداردهاي ايران در مواقع لزوم مورد تجديد نظر قرار خواهند گرفت و هر گونه پيشنهادي كه براي اصلاح يا تكميل استانداردها برسد , در هنگام تجديد نظر در كميسيون فني مربوط مورد توجه واقع خواهد شد .
 بنابراين براي مراجعه به استانداردهاي ايران بايد همواره از آخرين چاپ و تجديد نظر آنها استفاده نمود .
 در تهيه و تدوين اين استاندارد سعي شده است كه ضمن توجه به شرايط موجود و نيازهاي جامعه حتي‏المقدور بين اين استاندارد و استاندارد كشورهاي صنعتي و پيشرفته هماهنگي ايجاد شود .
 لذا با بررسي امكانات و مهارتهاي موجود و اجراي آزمايشهاي لازم اين استاندارد با استفاده از منبع زير تهيه گرديده است :
EN 71-4 : 1990

   ايمني اسباب بازي
   قسمت چهارم ـ لوازم كمك آموزشي ـ ويژگيهاي كيت‏هاي شيمي و علومي كه با شيمي ارتباط دارند

 1 ـ هدف
 هدف از تدوين اين استاندارد ارائه حداكثر مقدار بعضي از مواد و مخلوطهاي آماده شده كه در كيت‏هاي آزمايشي شيمي و علوم مرتبط با آن بكار مي‏روند , مي‏باشد .
 اين استاندارد در مورد كيت‏هاي شيمي و كيت‏هاي تكميلي آن كاربرد دارد . اين استاندارد وسايل كمك آموزشي در زمينه فيزيك , زيست‏شناسي , كاني‏شناسي , ريزبيني 1 و علوم زيست محيطي را هنگاميكه حاوي يك يا چند ماده شيميايي  يا مخلوط آماده شده باشند , دربرمي‏گيرد .
 اين استاندارد همچنين ويژگيهاي مربوط به نشانه گذاري فهرست محتويات , دستور كار و تجهيزاتي كه براي انجام آزمايشها لازم هستند ارائه مي‏دهد .
 2 ـ دامنه كاربرد
 اين استاندارد موارد زير را در بر مي‏گيرد .
 2 ـ 1 ـ حداكثر مقدار مواد و مخلوطهاي آماده شده كه در استاندارد شماره ... 2 بند تعاريف به عنوان مواد خطرناك ذكر شده‏اند .
 2 ـ 2 ـ حداكثر مقدار مواد و مخلوطهاي آماده شده كه در صورت زياد بودن مقدار آنها , ممكن است سلامت بچه‏هايي را كه از آنها استفاده مي‏كنند به خطر اندازد و اين مواد در استاندارد ... 3 نام برده نشده‏اند .
 2 ـ 3 ـ حداكثر مقدار هرگونه ماده شيميايي ديگري كه همراه اسباب بازي باشد .
 3 ـ تعاريف
 در اين استاندارد تعاريف زير بكار مي‏رود :
 3 ـ 1 ـ كيت شيمي ـ اسباب بازي است حاوي يك يا چند ماده شيميايي و يا مخلوطهاي آماده شده است كه براي انجام آزمايشهاي شيميايي با استفاده از وسايل يا بدون آنها بكار مي‏رود .
 يادآوري ـ اين تعريف همچنين در برگيرنده اسباب بازيهايي است كه حاوي يك يا چند ماده شيميايي و يا مخلوطهاي آماده شده و براي انجام آزمايشهايي در زمينه‏هاي كاني‏شناسي , زيست‏شناسي , فيزيك و علوم زيست محيطي مورد نياز است .
 3 ـ 2 ـ كيت‏هاي تكميلي ـ كيت تكميلي شيمي مجموعه‏اي است كه براي تكميل كيت شيمي تهيه و توليد مي‏شود .
 4 ـ مواد شيميايي
 مواد و مخلوطهاي آماده شده در كيت‏هاي شيمي و همچنين مقادير آنها , بايد مطابق جدول شماره 1 باشد مواد ديگري نبايد در كيت عرضه گردد . با اين حال , دستورالعمل انجام آزمايش ممكن است استفاده از مواد ديگري مانند قند را مجاز بداند كه اين مواد با توجه به استاندارد ... 4 جزو مواد يا مخلوطهاي آماده شده خطرناك محسوب نمي‏شوند .
 همچنين محلول الكلهاي متيله تقليبي و مواد شرح داده شده در جدول شماره 2 ممكن است براي استفاده تجويز شده ولي همراه وسيله بازي نباشند .
 يادآوري ـ كيفيت مواد شيميايي مورد استفاده بايد با آزمايشهايي كه در دستور كار كيت بازي شرح داده شده است متناسب باشد . مواد شيميايي نبايد داراي ناخالصي‏ها يا مخلوطهايي باشد كه فعل و انفعالات خطرناك و نامشخص را بوجود آورد .
 آن دسته از مواد شيميايي و مخلوطهاي آماده شده كه در جدول شماره 1 ذكر شده و بر اساس تعاريف استاندارد ... 5 در زمره مواد خطرناك طبقه بندي شده‏اند بايد ظروف مخصوص به خود داشته و بر اساس مقررات برچسب گذاري شوند .
يادآوري ـ اين علائم از استانداردهاي بين المللي گرفته شده است .
 1 ـ فقط يكي از اين مواد بايد در كيت باشد .
 2 ـ فقط براي بچه‏هاي بالاي 12 سال تهيه و در اختيار آنان قرار گيرد .
 نام گذاري مواد شيميايي عمدتأ بر اساس IUPAC باستثنأ مواد علامت گذاري شده مي‏باشند .
 5 ـ وسايل
 5 ـ 1 ـ ويژگيهاي عمومي :
 در كيت‏هاي شيمي بايد دستور كار آزمايشها , وسايل لازم براي انجام آزمايشهايي كه در دستور كار شرح داده شده است , وسيله حفاظت  چشم و در صورت لزوم جاي لوله آزمايش , عرضه شود .
 در كيت تكميلي بايد فهرست محتويات با اخطارها و اطلاعات مربوطه طبق بند 7 عرضه شود و طبق بند 6 ـ 3 ـ 3 برچسب زده شود .
 5 ـ 2 ـ ظروف :
 ظروف شيشه‏اي كه در آزمايشها حرارت داده مي‏شوند بايد از جنس بوروسيليكات باشد . طول لوله آزمايش بايد حداقل 110 ميلي متر و قطر آن 15 ميلي متر باشد .
 آن دسته از ظروف شيشه‏اي كه به هنگام آزمايش نبايد حرارت داده شوند مي‏بايست طبق بند 6 ـ 2 برچسب زده شود .
 ظروف خالي كه براي ذخيره‏سازي و نگهداري محلولها بكار مي‏روند بايد طبق مشخصات ذكر شده در جدول شماره 2 باشد .
 يادآوري : ظروف بايد درپوش مناسب و محكمي داشته باشد بطوريكه بچه‏هاي زير 10 سال نتوانند به محتواي آن دست پيدا كنند .
5 ـ 3 ـ جاي لوله آزمايش و گيره لوله آزمايش :
 جاي لوله آزمايش بايد طوري طراحي شود كه اگر لوله آزمايشي حاوي 5 ميلي ليتر آب با زاويه 15° در يكي از سوراخهاي انتهايي آن قرار گيرد واژگون نشود .
 5 ـ 4 ـ وسيله حفاظت چشم :
 وسيله حفاظ چشم بايد طوري طراحي شده باشد كه حداكثر حفاظت از چشمها را تأمين كند . وسيله حفاظت از چشم بايد طبق استاندارد ايمني اسباب بازي ـ شماره 1 ( ويژگيهاي ساختاري ) باشد .
 اگر كيت آزمايش فاقد وسيله حفاظت چشم براي مربي بزرگسال باشد , بايد طبق بند 6 ـ 3 ـ 2 روي بسته بندي نهايي آن نشانه گذاري شود .
 6 ـ نشانه گذاري
 6 ـ 1 ـ نشانه‏ها و نوشته‏ها بايد قابل رؤيت , خوانا , ماندگار و به زبان يا زبانهاي رسمي كشور مصرف كننده باشد .
 6 ـ 2 ـ نشانه‏ها و نوشته‏هاي روي هر يك از ظروف و شيشه آلات
 اطلاعات زير بايد روي هر يك از ظروف نوشته شود :
 الف ـ نام ماده يا مخلوط آماده شده شيميايي طبق جدول‏هاي شماره 1 و 2
 ب ـ علائم خطر لازم طبق جدول‏هاي شماره 2.1
 يادآوري : علاوه بر اين مي‏توان نامهاي متداول مواد و مخلوطهاي آماده شده شيميايي را روي ظروف نوشت .
 لازم است آن دسته از شيشه آلاتي را كه نبايد حرارت داده شوند با برچسب (( حرارت داده نشود )) نشانه گذاري كرد .
 6 ـ 3 ـ نشانه‏ها و نوشته‏هاي روي بسته بندي نهايي
 6 ـ 3 ـ 1 ـ نام , يا نام تجاري و يا علامت تجاري , آدرس , شماره تلفن سازنده يا نماينده انحصاري و يا وارد كننده بايد روي بسته بندي نهايي نوشته شود .
 نام و آدرس را مي‏توان به اختصار نوشت به شرط آنكه اختصار نويسي سبب نشود كه نام و آدرس توليد كننده , نماينده انحصاري يا وارد كننده درست خوانده نشود و يا نامفهوم باشد .
 ب ـ ذكر عبارت ايمني / ريسك ( بيم ) كه در استاندارد شماره ... 6مشخص شده است و بايد متناسب با آن ماده خاص شيميايي باشد .
 ج ـ بايد قسمتي براي شماره تلفن مركز مبارزه با مسموميت ( اورژانس ) يا بيمارستان در نظر گرفته شود تا در صورت مسموميت اتفاقي ( اعم از بلع , تماس با پوست , چشم و مجراي تنفسي ) اقدام لازم به عمل آيد .
 د ـ اطلاعات عمومي كمكهاي اوليه بشرح زير است :
 ـ اگر چشمها با ماده شيميايي تماس پيدا كرد : چشمها را با مقادير زيادي آب تميز بشوييد . هنگام شستشو چشمها را باز نگهداريد . فورا به متخصص مراجعه كرده و دستورات او را به كار بنديد .
 در صورت استنشاق : دهان را با آب تميز بشوئيد , مقداري آب تميز بنوشيد . سعي نكنيد محتويات معده را بالا آوريد بلا فاصله به متخصص مراجعه كرده و از دستورات او پيروي كنيد .
 در صورت استشمام : به هواي آزاد برويد .
 ـ در صورت تماس پوست با مواد شيميايي و ايجاد سوختگي : آن ناحيه از پوست را مدت 5 دقيقه با آب فراوان بشوييد .
 اگر در باره عواقب و شيوه درمان حادثه مشكوك هستيد بلافاصله به يك متخصص مراجعه كنيد و ظرف محتوي مواد را همراه خود ببريد .
 در صورت جراحت حتمأ به يك متخصص مراجعه كنيد و دستورات او را بكار بنديد .
 يادآوري : توصيه مي‏شود اطلاعات مربوط به كمكهاي اوليه در دستور كار مربوط به آزمايشها نوشته شود . در صورت لزوم اطلاعات كمكهاي اوليه مخصوص نوشته شود .
 8 ـ دستور كار
 8 ـ 1 ـ دستور كار كلي :
 دستور كار بايد به زبان يا زبانهاي رسمي كشور مصرف كننده نوشته شده باشد .
 نشانه‏ها و نوشته‏ها كه در بند 6 ـ 3 مشخص شده , بايد روي جلد بروشور دستور كار چاپ شده باشد . صفحه‏هاي اول بايد حاوي فهرست محتويات كيت آزمايش باشد . اين فهرست بايد به اطلاعات ضروري گفته شده در بندهاي 8 ـ 2 و 8 ـ 3 اشاره كند .
 جزئيات چگونگي انجام هر آزمايش لازم است توضيح داده شود .
 يادآوري 1: تمام آزمايشهاي شرح داده شده را توليد كننده مي‏بايست قبلا آزمايش و ارزيابي كرده باشد بخصوص مواد حاصله از آزمايش نبايد به اندازه‏اي باشد كه براي سلامتي مضر باشد .
 هر جا كه مناسب باشد بايد عبارت ايمني / ريسك ( بيم ) طبق آنچه كه در استاندارد7 آمده نوشته شود . همچنين اطلاعات مربوط به كمكهاي اوليه در صورت بروز حوادث قابل پيش بيني همراه توضيحات آزمايشهايي شرح داده شده ذكر گردد .
 يادآوري 2: هر نوع خطر شناخته شده ناشي از استفاده از اسباب بازي را بايد دقيق شرح داد ( براي مثال خطر سرو كار داشتن با مواد شيميايي خطرناك , استفاده از شيشه آلات , تأخير در نقطه جوش , برگشت آب به داخل ظروف شيشه‏اي خيلي داغ , خروج گازها و استفاده از چراغها و منابع ديگر گرمايي .
 اطلاعات مربوط به دور ريختن مواد شيميايي مصرف شده حتي در مورد مواد و مخلوطهاي آماده شده‏اي كه در كيت بازي عرضه نشده ولي براي آزمايشها عنوان شده لازم هستند , بايد ارائه گردد . مثلا لزوم دور ريختن مواد غذايي كه در آزمايشها به كار رفته‏اند بايد تأكيد شود .
 در دستور كار دور ريختن مواد , لازم است مقررات ملي مربوط به دور ريختن اينگونه مواد شيميايي را در نظر گرفت .
 صفحه‏هاي دستور كار بايد حاوي اطلاعات زير باشد :
 الف ـ توصيه براي مربيان بزرگ سال ( بند 8 ـ 2 ملاحظه شود )
 ب ـ اطلاعات لازم ذكر شده در بند 7
 ج ـ قوانين ايمني ( به بند 8 ـ 3 مراجعه شود )
 8 ـ 2 توصيه براي مربي بزرگسال :
 توصيه براي مربي بزرگسال بايد شامل نكات زير باشد :
 الف ـ دستور كار , قوانين ايمني و اطلاعات كمكهاي اوليه را بخوانيد و به آن عمل كنيد و آنها را به عنوان مرجع نگهداري كنيد .
 ب ـ استفاده نادرست از مواد شيميايي ممكن است براي سلامتي مضر باشد . فقط همان آزمايشهايي را انجام دهيد كه شرح آنها در دستور كار آمده است .
 ج ـ اين كيت شيمي فقط براي استفاده بچه‏هاي بالاي 10 سال ( و اگر لازم باشد براي بچه‏هاي بالاي 12 سال ) است .
 دـ از آنجا كه توانائيها و تفاوتهاي فردي در بچه‏ها حتي در گروههاي همسال بسيار متفاوت است لذا , مربي بايد بصيرت و احتياط كافي داشته باشد و بداند كدام آزمايش براي آنان مناسب و ايمن است .
 دستور كار بايد چنان واضح باشد كه امكان ارزيابي را به مربيان بدهد تا بتوانند ارزيابي كنند كه هريك از آزمايشها براي كدام بچه مناسب است .
 ه ' ـ مربي بايد قبل از آغاز آزمايشها , در باره مسايل ايمني و هشدارها با بچه يا بچه‏ها صحبت كند .
 خصوصأ در مكاني كه بچه‏ها با اسيدها , مايعات اشتعال پذير و قليايي سرو كار دارند مي‏بايست در مورد جابجايي اسيدها , بازها و مايعات قابل اشتعال توجه ويژه معطوف داشت .
 و ـ محل آزمايش و پيرامون آن بايد خالي از هر گونه مانع و دور از محل نگهداري مواد غذايي باشد .
 محل آزمايش بايد از نور و تهويه مناسب برخوردار بوده و نزديك منبع آب باشد .  ميز آزمايش بايد مناسب و محكم و روكش سطح آن مقاوم و نسوز باشد .
 ز ـ دستور كار چگونگي استفاده از چراغ آزمايش
 8 ـ 3 ـ قوانين ايمني :
 نكات ايمني زير مي‏بايست ارائه گردد .
 ـ قبل از استفاده از كيت و شروع آزمايش , دستور كار را بخوانيد و به آن عمل كنيد و به عنوان مرجع از آن نگهداري كنيد .
 ـ كودكان و افرادي كه حفاظ چشم ندارند و همچنين حيوانات بايد از محل آزمايش دور باشند .
 ـ هميشه از حفاظ چشم استفاده كنيد .
 ـ كيت آزمايش شيمي را دور از دسترس كودكان نگهداري كنيد .
 ـ بعد از استفاده از وسايل , آنها را تميز كنيد و در محل خاص خودشان نگهداري كنيد .
 ـ بعد از اتمام آزمايشها دستهايتان را بشوئيد .
 ـ در محل آزمايش از خوردن , آشاميدن و سيگار كشيدن خودداري كنيد .
 از وسايلي غير از وسايلي كه همراه كيت آزمايش شيمي است استفاده نكنيد .
 ـ مراقب باشيد كه دهان و چشمهايتان با مواد تماس پيدا نكند .
 ـ مواد اوليه را در ظرف اوليه‏شان برنگردانيد و فورا دور بريزيد .
____________________________________________________________________________________
 1-microscopics
2-تا تدوين استاندارد مربوطه از استاندارد 67/548/EEC استفاده شود .
3-تا تدوين استاندارد مربوطه از استاندارد 67/548/EEC استفاده شود .
4-تا تدوين استاندارد مربوط از استاندارد 67/548/EEC استفاده شود .
5-تا تدوين استاندارد مربوط از استاندارد 67/548/EEC استفاده شود .
6-تا تدوين استاندارد مربوط از استاندارد 67/548/EEC استفاده شود .
7-تا تدوين استاندارد مربوطه از استاندارد 67/548/EEC طبقه بندي , بسته بندي و نشانه گذاري مواد شيميايي استفاده شود .
ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN
Institute of Standards and Industrial Research of Iran
ISIRI NUMBER
4699  Experimental sets for chemistry and related activities


تعداد بازدید:3604

نظرات کاربران

شما هم میتوانید در مورد این مطلب نظر دهید.
نظر خود را وارد کنید :
نام و نام خانوادگی : ایمیل :
کد امنیتی روبرو :

مطالب مرتبط

راهنمای انتخاب اسباب بازی
این که کودک چگونه و چه نوع بازی ای می کند تا حد زیادی به سن و میزان تکامل او بستگی دارد. بازی ها، با توجه به محتوای آنها و تمایلات و گرایش های کودک که از اوضاع و
ایمنی اسباب بازی- اشتعال پذیری4698
آشنايي با موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران به موجب قانون
اسباب بازي هاي شناور در آب و تجهيزات كمك شناوري كودكان‏- مقررات ايمني و روشهاي آزمون
استاندارد اسباب بازيهاي شناور در آب و تجهيزات كمك شناوري كودكان مقررات ايمني و روشهاي آزمون كه توسط كميسيون;هاي مربوط تهيه و تدوين شده و در اولين جلسه كميته ملي استاندارد مكانيك و خودرو مورخ 80/6/26مورد تصويب قرار گرفته است، اينك به استناد ماده يك قانون مواد الحاقي به قانون تاسيس موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مصوب بهمن ماه; 1371بعنوان استاندارد ملي ايران منتشر مي;شود.
نمایشگاه Tile India در هند
یکی دیگر از نمایشگاههایی که در ژانویه 2013 در هند برگزار میشود Tile India نام دارد. این نمایشگاه نیز از تاریخ 23 الی 25 ژانویه توسط شرکتهای گروه سانیندرا برگزار میشود موقعیت مناسبی را برای فعالان این عرصه فراهم
آموزش و خلاقیت همراه با سرگرمی در LEGO LAND
گروه LEGO یک کمپانی خصوصی است که در شهر BILLUND دانمارک پایه گذاری شده است. این کمپانی به وسیله خانواده Kirk Kristiansen اداره می گردد و در سال 1932 پایه گذاری شده است. گروه لگو در زمینه
 اولین نمایشگاه صنعت اسباب بازی و دستاورد های دومین مسابقه ملی طراحی در دانشگاه شریف
برای اولین بار در سطح کشور دبیرخانه مسابقه ملی طراحی و ساخت اسباب بازی
اسباب بازی چیست؟
یک اسباب بازی می تواند هر چیزی باشد تا