بازی 3:چه کار می کردی وقتی..؟
این بازی را با این پرسش معرفی کنید:به شما گفتم چی شد وقتی امروز صبح از خواب بلند شدم؟سپس در دوجمله کاری را که کرده اید,بگویید.برای اینکه قصه دور بچرخد ,از فرد کناری بپرسید"امروز صبح از خواب بلند شدی ,چی کار کردی؟" پس از اینکه او چند جمله ای گفت ,از نفر بعدی همین سوال را می پرسید و به همین ترتیب ادامه می دهید تا همه گروه پاسخ دهند.این هاا چند مثال دیگر است که اعضای گروه را به چالش می کشد تا پاسخ هایی سریع خلق کنند.مثال ها را از قبل آماده کنید تا هنگام بازی ,دست پر باشید:
چکار می کردی اگر...
با سفینه جدیدت روی ماه فرود می آمدی؟
معلم ناگهان مقابل چشمانت ناپدید می شد؟
گربه یا مرغ و خروس شروع به صحبت می کردند؟
موقع تقلب سر امتحان گیر می افتادی؟
بازی 4:عکس گروهی
بچه ها را به گروه های سه یا چهار نفری تقسیم کنید.به هر گروه موقعیتی پیشنهاد کنید و از آن ها بخواهید حالتی به خود بگیرند و آن را نگه دارند.دور اتاق راه بروید و تظاهر کنید از هر گروه عکس می گیرید.موضوع حالت ها را هر روز تغییر دهید تا بچه ها مجبور نباشند مدت زیاد در مورد حالت ها فکر کنند .
چند مثال برای موقعیت ها:
بیرون بودن در یک روز گرم تابستانی
بیرون بودن در یک روز سرد زمستانی و همه بدون پالتو
ژست گرفتن مثل مانکن لباس در ویترین یک مغازه
نشستن روی نیمکت پارک و غذا دادن به پرندگان
پیشنهاد
از هر یک از بچه ها بخواهید تا عکس های خانوادگی یا عکس هایی از مجلات و روزنامه ها ,که به نظرش جالب هستند,به کلاس بیاورد.از هر گروه بخواهید چهار حالت را تمرین کند.اگر گروه تجربه این نوع فعالیت را ندارد,از یک عکس به عنوان نمونه استفاده کرده و ژست های آن را تقلید کنید تا اعضا ببینند چه کار باید بکنند. در پایان جلسه ,از اعضا بخواهید تا عکس های اصلی رانشان دهند و بگویند چه چیزی جالبی در آن ها پیدا کرده اند.
بازی 5: قصه احمقانه
قبل از بازی یک داستان کوتاه 10 تا 15 جمله ای بیابید و آن را به تعداد افراد,کپی کنید. در گروه های سه یا چهار نفری از اعضا بخواهید تا در سکوت ,قصه را بخوانند.بعد از اینکه همه,قصه را خواندند,ی کشیوه مناسب قصه گویی برای هر گروه پیشنهاد دهید,مثلا :با ترس,با عصبانیت,با شور و شوق,با آرامش,مثل آگهی تبلیغاتی,مثل گزارش خبری,مثل اعلام کادوی تولد و ...بچه ها را تشویق کنید تا با روش های مشخص شده پیام را انتقال دهند و نحوه به کارگیری صدایشان را هنگام قصه گویی به آن ها یاد دهید.لازم نیست متن را حفظ کنند.
پیشنهاد
برای بچه های کوچکتر(6 سال و بالاتر) از شعر یا آوازی که گروه بلدند,استفاده کنید.راه های مختلف خواندن آن شعر یا آواز را نشان دهید و از آن ها بخواهید کارهای شما را تکرار کنند.
بازی 6:حالا تو کی هستی؟
از بچه ها بخواهید دور اتاق راه بروند و با یکدیگر سلام و احوالپرسی کنند(با عباراتی مثل سلام !چطوری؟) (خوبم,ممنون)این کار باید طبق پیشنهاداتی که شما ارائه می دهید,انجام می شود. مثلا از اعضا بخواهید طوری احوالپرسی کنند انگار مدت طولانی است که همدیگر را ندیده اند. پیشنهادات دیگر اینکه بچه ها طوری احوالپرسی کنند گویی بهترین دوستان شما هستند ,گویی بدترین دشمن شما هستند,با طفره رفتن,خیلی خجالتی, با بی احترامی و توهین,یا مثل یک ربات.
پیشنهاد
به احوالپرسی ها حرکاتی بیفزایید,مثل بغل کردن وقتی که بهترین دوستتان را می بینید.مطمئن شوید اعضا از حرکات پرخاشگرانه ,به خصوص در برخورد با دشمن پرهیز کنند.
گروه را دو نفر دو نفر تقسیم کنید تا مثل یک زوج با هم احوالپرسی کنند.
سرعت و بلندی صدا را تغییر دهید.
بازی 7:از بچه ها بخواهید جایی در اتاق انتخاب کنند که بتوانند یکدیگر را ببینند.یک پانتومیم کوتاه,مثل مسواک زدن ,اجرا کنید. از گروه بخواهید تا حرکات شما را تکرار کنند و بعد به سرعت به بازیکن دیگری اشاره کنید. این بازیکن حرکت ساده دیگری را اجرا می کند و گروه از آن تقلید می کند.بعد به شخص دیگری اشاره می کند تا او ادامه دهد و همین طور کل گروه حرکاتی را انجام می دهند.بازیکنان را تشویق کنید تا به سرعت حرکات پانتومیم را ابداع کنند.خوابگردی,غذا کشیدن,ماشین شستن ,تنیس بازی کردن,چیدن گل در گلدان و اتوبوس سوار شدن چند نمونه دیگر است.
پیشنهاد
به جای تقلید از هم ,از هر بازیکن بخواهید حرکت را به روش خودش تکرار کند.بچه ها کار ساده ای مثل مسواک زدن را به روش های مختلف می بینند و در این روند ,یکدیگر را بهتر می شناسند.
از کودک بعدی بخواهید کار را تحویل گرفته و آن را گسترش دهد.مثلا مسواک زدن دندان ها,به شستشوی تمام بدن گسترش می یابد.آن ها را تشویق کنید تا از کنش اصلی,کاریکاتورهای مضحک بسازند.
منبع:برگرفته ازنشریه شهرزاد